Maksud Gwiyomi Dan Penyanyi Asal Lirik Lagu Gwiyomi

Semenjak dua menjak ini, wall Facebook Am dipenuhi dengan video Gwiyomi. Dalam banyak-banyak video Gwiyomi, yang paling menarik bagi Am ialah versi gadis bertudung ni. Oke maksud sebenar Gwiyomi adalah comel. Gwiyomi yang sebutannya adalah Kiyomi dinyanyikan oleh Jung Ilhoon ahli band boy Korea, BtoB. Tarian menggunakan jari jemari ini juga dipanggil sebagai “1 +1 = Gwiyomi”. Fenomena ini menjadi ikutan kerana melodi dan lirik lagu yang sangat comel dan pengikut yang mengikuti lagu ini sememangnya sangat comel. 

 Gwiyomi Kinomi

Maksud Qwiyomi
♛ Gwiyomi / Kiyomi bermaksud comel/ cute

Penyanyi Asal
♛ Lagu asal dinyanyikan oleh penyanyi Korea bernama Hari dan pergerakkan jari dicipta oleh Jung Ilhoon ahli band boy Korea, BtoB .

Maksud Lagu Gwiyomi Bahasa Inggeris

Over a chocolate muffin
Waiting for a cup of savory milk
Oppa and I sit facing each other
And scribble on each other’s hands

Don’t look at other girls
No matter what they say
You’re mine (You’re mine)
Don’t even talk to other girls
I’m yours (I’m yours)
Please pinky promise me
That you’ll never leave me alone

1 plus 1 equals Kiyomi
2 plus 2 equals Kiyomi
3 plus 3 equals Kiyomi
Ki- Ki- Kiyomi, Ki- Ki- Kiyomi
4 plus 4 equals Kiyomi too
5 plus 5 equals Kiyomi too
6 plus 6 equals chu chu chu chu chu chu Kiyomi
I’m Kiyomi

Video Lagu Gwiyomi Malaysia ♛



Seyes comel kan?... terpikir juga agaknya macam mana riak muka Am try buat versi ber"gwiyomi" nie. Ah! makin terserlah la lagi kecomelan Am sejak azali lagi. Hampeh perasaan betul budak ni. hehe.

Update: Nak tengok Am ber"gwiyomi" klik sini

54 comments:

  1. mmg gwiyomi! haha. tp ramai laki yg frust sbb perempuan ni isteri org kan :P

    ReplyDelete
  2. Hahaha...bro. Aku cadangkan better ko jgn buat ni yer. Sebab ko tak shumil...but ensem. Kalau ko nak buat jugak...aku xleh nak halang la...cuma hilangkan ke-ensem-an ko. Siyess...jgn buat yer bro...pleasee...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuss! Nasib baek bro inform awal2.. dah nyaris2 nak upload video versi ber"gwiyomi. haha

      Delete
  3. bro..silakan buat. Mana tau video bro tu bakal meletup di youtube..hehehe
    puteri nak buat..tapi tak cukup kecomelan..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa put3 buat lebey chumel sket. Am buat conform2 ade yang muntah darah nengok kechumilan Am..muahaha
      dah meletop nanti susah ramai wartawan kejar nak blogging takde masa laa jawabnya..hoho

      Delete
    2. chumel sket tak cukup bro...dia kena chumel banyak..hahaha
      bukan setakat wartawan je kejar...tak menang tangan bro kena sign autograph untuk peminat nanti..hehehe

      Delete
    3. kakakah, rasa nak tergolek sorang2 je kat lantai tgk video sendiri buat gwiyomi. Camne ek nak uat chumel bnyak kena belajr ngan put3 ni.
      Takpe untuk put3 bila2 masa je leh sign autgrph.. hoho

      Delete
    4. puteri ni memang suka mencabar orang mencuba. haha

      Delete
    5. Yang tu aq suka...hahaha..

      Delete
  4. comel je kot.. am try la buat.. hehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi..tengok lum upload lagy dah ade yang puji "comel je kot"
      bangga dapat geng2 blogger support cam ni.. cewah terbaek arh~

      Delete
  5. Replies
    1. yang chumill tu kat dlm video ke or tuan punya blog, haha

      Delete
  6. hehehe..apa lagi. mohon Am pun buat video gwiyomi juga ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut ade yang tak sanggup nak tengok je.. haha

      Delete
  7. satu campur satu sama dengan comel.... okay, pengiraan matematik yg failed di situ...huhu. tp still comel lagu tu

    ReplyDelete
  8. gwiyomi mmg berleluasa sekarang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jadi satu fenomena seluruh negara sekarang..
      hoho...tapi menarik juga..betu tak.

      Delete
  9. hehe..am cube la wat gwiyomi..
    acik nk tgok..
    siyes akk tu comel sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik buat lagi chumil peweeeet..
      cer buat nanti share2 kat Am yer. Seyes ni :)

      Delete
  10. nak buat juga gwiyomi tp muka x comel..
    jdi versi ganas plak nanti.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg sop cer cari versi lawak Am ada jumpa tapi laki thai yang buat gwiyomi.. ade kat utube.Tapi versi ganas oke gak..best ape.. laen dari yg laen :)

      Delete
  11. gwiyomi yg comel...~ mmg tgh demam gwiyomi..mn2 pun gwiyomi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jadi fenomena skrunk nie...makan,minum,mandi, semuanya gwiyomi.hahaha

      Delete
  12. Kita pun suka tengok this one..cute aje..and rasa-rasanya semua yang buat parody automatically jadi cute kot coz melody dia pun dah cute...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha lagu n melody dye pun dah cute, seronok juga lau tgk versi parody nie. Mesti kelakar.

      Delete
  13. Pasni nk try la buat gwiyomi..agak2 nora danish nk tgk tak video tu nnt? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke juga bro try buat gwiyomi, nanti jgn segan2 share2 kat sini nak kasi Nora Danish tengok conform dye sengih sorang2. hoho

      Delete
  14. wow kedatangan tamu dari Malaysia rupanya.. salam hangat dari keluarga Indonesia disini :)

    ngomong2 cute sangat pict cewe di atas :)

    boleh lah kenalkan ke saya.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yub sob, harap sob gembira disini, Salam hangat juga dari keluarga Malaysia. Memang sweet bangat, tapi udah bpunya sob. Haha

      Delete
  15. cuba buat tgk mana tau mungkin lg comey hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduyai boleh gelak2 sorang lau nengoknya..

      Delete
  16. kt mane sume sibuk ngan fenomena nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua dah kena jangkitan wabak gwiyomi. haha

      Delete
  17. gwiyomiii *buat muke comel .. haha .. ouhh mksud dia comel rupanye ! tapi akak yg kat youtube tu comel gilak kan .. siyess ! lau aminin buat video mcm tuu msti trlebih comel .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. terlebih comel pelik je bunyinya.. hahaha

      Delete
  18. Yg lelaki tak perlu buat ok! Nanti tak pasal2 makan kaki ku ini = kiyomi.

    ha3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakah..ade juga yang nak masuk spital mkn kaki bro...
      gwiyomi kat spital laa jawabnya..

      Delete
  19. erkk...kalau ko buat aku pitam dulu...kehkeh...
    aku hairannn lah..pehal lah aku xde pheeling tengok video ni?
    semua org kata cute...tp aku rasa biase je..
    ke aku yg xnormal ni? hemm...cconfuse

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko takde phelling, nanti ko tengok gwiyomi versi aq..
      mesti ko pheeling meleleh punya..haha

      Delete
    2. LoLs...tak nak aku...aku tak suka tengok lelaki ala2 skeleton...hahaha :P

      Delete
    3. terasa menusuk kalbu...

      Delete
  20. hihihi.. byk da tgk vdeo gwiyomi ney..tgu pulak si empunya belog buat parody..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. si empunya blog dah buat... bila giliran so pengomen pula yang buat..

      Delete
  21. gwiyomi ni dh jadi trend, semua org nk buat..cuba laa buat, kot2 blh join blogbuster campaigns kt nuffnang...hihi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik juga hadiah.. ramai blogger join blogbuster digi punya

      Delete
  22. gwiyomi dah jd fenomena...tp budak kt atas tu mmg serius comel.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jadi wabak da..comel tp dah bpunya..

      Delete
  23. Replies
    1. wow (@@)
      gwiyomi sudah ada pminatnya tsendiri..

      Delete
  24. cuba buat satu video Gwiyomi nie Am, mesti comel punya hehehee.

    ReplyDelete
  25. nampak ok bagi individu tertentu, tapi ikut kacamata Islam tak berapa elok...wallahua'lam

    ReplyDelete

Hai.. Tak Kan Singgah Skodeng Kosong Je Kot..
Keletak Keletuk Sikit Keybord Tuh